James Bond a nőket bírja, nem a nyivákolást

Vágólapra másolva!
Több sosem látott James Bond-csaj, meztelenkedő Daniel Craig, metróban csúszdázás és dalolászással felidegesített Bond is szerepel a temérdek új videóban, amit kihoztak a Skyfall népszerűsítése céljából.
Vágólapra másolva!

James Bond idén igazán bedobja magát: október 26-án érkezik a Skyfall című 23. Bond-film, és a 007-es ügynök most ünnepelte ötvenedik születésnapját, ezért duplán zúdul ránk a Bond-os tartalom. A Dr. No 1962. október 5-ei premierjének évfordulójához időzítve Blu-ray-en kiadták mind a huszonkét eddig bemutatott Bond-filmet, és ehhez külön előzetes is született, ami felvonultatja az eddigi Bondokat (kivéve George Lazenbyt) és jó néhányat a hiányosan öltözött Bond-csajok közül is.

Készült a korábban nyilvánosságra hozott kis klipeknél jóval terjedelmesebb werkfilm is a Skyfall forgatásán: a bő húszperces videó a behízelgő riporter ellenére elég jó kedvcsináló: megmutatják például egy mozgólépcsőkorláton lecsúszós, üldözéses jelenet felvételét a Bondot alakító Daniel Craiggel és a film főgonoszát játszó Javier Bardemmel, és látunk egy energikus lövöldözést is, amiben az említett két színész mellett még Ralph Fiennes is részt vesz. Megszólal mindkét Bond-lány: Naomie Harris azt emeli ki, hogy szeretne olyan bátor lenni, mint a vagány figura, akit alakít, Bérénice Marlohe pedig elárulja, hogy ő nem igazán fog akciózni, inkább csábít, és hogy a korábbi Bond-filmek közül a Casino Royale a kedvence, nem utolsósorban azért, mert Craig meztelenkedik benne.

A James Bond-filmekről egy egész estés dokumentumfilm is készült idén Everything or Nothing: The Untold Story of 007 címmel, ami a Variety kritikusa szerint igazi csemege a Bond-rajongóknak, és olyan érdekességek is kiderülnek belőle, mint hogy Kennedy Bond-mániája hogyan segítette elő az első film elkészültét, és hogy hogyan készítette ki Sean Conneryt a titkosügynök miatt nyakába szakadt népszerűség. A filmet Angliában az október 5-ei évfordulón mutatták be a mozikban, magyar elérhetőségéről egyelőre nem tudunk, de egy kis ízelítő itt megnézhető belőle.

A Saturday Night Live című humoros tévéműsor sem hagyhatta ki Bondot: meghívták Daniel Craiget, aki beköszönő beszédében megemlékezett mindazokról a szerencsétlen flótásokról, akiket az évek során eltett láb alól. A műsorban szerepelt még egy vicces klip is az olyan "kevésbé ismert" Bond-filmekről és csajokról, mint Diane Keaton a Never Die Twice Tomorrow-ban, ahol a színésznő Annie Hallként fekszik be Bond mellé, vagy Lea Michele a Hippopotopussy-ban, aki megpróbálja kissé Glee-sebbé tenni a jelenetét, amivel Bond agyára megy.

Akit inkább a film zenéje érdekel, most már megnézheti az Adele által előadott-társszerzett főcímdallal aláfestett előzetest is, megtekintheti a számlistát, illetve meg is hallgathat hét percet a film zenéjéből. Ezt a tízszeres Oscar-jelölt Thomas Newman szerezte, aki a Továbbállók-at kivéve eddig Sam Mendes összes filmzenéjét írta.

Akinek még ennyi sem elég Bondból, nézegetheti a módfelett férfias Bond-os parfümreklámokat (egyik, másik), vagy a Heineken-reklámot, ahol Daniel Craig nagylelkűen átengedi egy srácnak a söreit és még Bérénice Marlohe-t is. A kütyük megszállottainak pedig ajánljuk ezt a rádióinterjút, amiben egy asztrofizikus nyilatkozik arról, hogy a különböző Bond-filmekben látható kütyük közül melyek megvalósítása elképzelhető és melyeké nem - a lövedékeket eltérítő mágneses óra például nem (mert a golyók ólomból vannak), az üvegtörő frekvenciát kibocsátó gyűrű viszont már sokkal inkább.