Tavaly szeptemberben jött a hír, hogy Losonczi Gábor producer állami támogatás nélkül, 30-60 millió dollár (6,5-13 milliárd forint) magánpénzből készítene filmet Kincsemről, a csodalóról, amelynek a forgatókönyvét Bereményi Géza írja, rendezőnek egy Oscar-díjas alkotót kérnek fel, a főszerepek közül kettőt pedig amerikai Oscar-díjas színészeknek szánnak. A terv annyira hihetetlenül ambiciózusnak tűnt, hogy azt hittük, többet nem is hallunk majd róla, de ma jött egy sajtóközlemény a produkciótól, amelyben újabb részleteket árulnak el az állítólag valóban készülő filmről.

Kiderült például, hogy a Kincsem-filmet Roger Christian rendezi, akit a sajtóközlemény Oscar-díjasként aposztrofál, ami technikailag igaz is, hiszen a Csillagok háborúja díszlettervező csapatának egyik tagjaként valóban kapott Oscart. Christian rendezőként azonban nem túl elismert, leghíresebb filmje, a szcientológia egyházat megalapító L. Ron Hubbard regényét feldolgozó Háború a Földön hét Arany Málna-díjat nyert (közülük egyet a legrosszabb rendezésért), illetve 2010-ben megkapta az évtized legrosszabb filmjének járó díjat is. A John Travolta főszereplésével, 75 millió dollárból készült Háború a Földön rendre feltűnik a minden idők legnagyobb hollywoodi bukásait összegző listákon, ugyanis mindössze 21 milliót tudott összeszedni az amerikai mozipénztárakban.

Barry Pepper és John Travolta a Háború a Földön című filmbenForrás: Best Hollywood

A produkció közlése szerint a Kincsem-film főbb szerepeiben olyan nemzetközi sztárokat láthatunk majd, mint az Ádám almái-ból és a Casino Royale-ból ismert Mads Mikkelsen, A hobbit-filmek Zsákos Bilbóját és a Sherlock-sorozat Dr. Watsonját játszó Martin Freeman, valamint a négy Oscar-díjra jelölt Ed Harris (A szikla, Apollo 13), de a tervek szerint még Jean-Paul Belmondo is feltűnhet a filmben. A magyar színészek közül Kamarás Iván és Weisz Fanni nevét említik. A film magyar címe Kincsem, az angol pedig The Invincible (A legyőzhetetlen) lesz.

A produkció egy hét múlva sajtótájékoztatót tart, akkor bizonyára még több izgalmas információt tudunk majd meg a legendás csodalóról készülő nagyszabású filmről.