Jövő nyáron jön a Terminátor-sorozat ötödik felvonása, a furcsa című Terminator: Genisys, amelyben a negyedik részben csak egy pillanatra felvillanó Arnold Schwarzenegger is fontos szerepet játszik. A 67 éves színész már régen nem az a félelmet keltő izomkolosszus, mint amilyennek a nyolcvanas években megismertük, ezért sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan játszhat el egy nagyapakorban lévő ember egy gyilkolásra programozott robotot? Egyáltalán, mi a logika abban, hogy a robotok is öregszenek?

A választ az első két rész rendezője árulta el a hétvégén. Kiderült, hogy James Cameron ugyan hivatalosan nem működik közre a Terminator: Genisys készítésében, de azért pár ötlettel ellátta a film producerét. Arra emlékeztette kollégáját, hogy a terminátorok külső borítása nem szintetikus, hanem organikus anyag, amely az idővel ugyanúgy öregedhet, mint az emberi bőr.

Linda Hamilton, James Cameron, Joe Morton és Arnold Schwarzenegger a Terminator 2 forgatásánForrás: InterCom

Cameron egy lehetséges történetet is felvázolt: "Egy terminátort visszaküldtek az időben, nem tudta megölni a célpontját, helyette ottragadt abban az idősíkban, és szépen lassan beilleszkedett a társadalomba. Ő egy tanulásra képes számítógép, aki képes emberi személyiségjegyeket felvenni, vagyis képes anélkül élni emberek között, hogy felfedeznék valódi személyazonosságát."

Cameron általánosságban is beszélt Hollywood aktuális mániájáról, a folytatások, rebootok és remake-ek erőltetéséről. Szerinte is sajnálatos, hogy kevés az eredeti ötlet manapság a filmgyártásban. Érdemes megjegyezni, ő sem egy önálló filmen dolgozik most, hanem az Avatar folytatásain.

A fő probléma Cameron szerint, hogy a stúdiófőnökök döntéseit a félelem vezérli: "Nem attól kellene félniük, hogy mi lesz akkor, ha egy filmet megcsinálnak, hanem attól, hogy mi van akkor, ha nem. Csak akkor csinálják meg, ha már a fickó az utca túlsó oldaláról is bejelentkezett érte, és hülyének fognak tűnni, ha nem cselekszenek."

A Terminator Genisys-t a Thor: sötét világ rendezője jegyzi, szerepel még benne Emilia Clarke, Jai Courtney és Jason Clarke, a mozikban 2015 július 1-jétől láthatjuk majd.

Olvasnivaló: Kiherélik a Terminator 5-öt