A Halálos iramban 7 nyeri a legjobb filmnek járó Oscart

2015.03.25. 12:19

Az Oscar-gálán a kasszát robbantó látványfilmek hagyományosan csak technikai díjakra számíthatnak. A kevés kivételek egyike A Gyűrűk Ura-trilógia volt a tizenhét Oscar-díjával, de ott egy kanonizált, szépirodalmi igényű mű állt a háttérben. Most azonban egy olyan látványfilm-sorozat jelentkezett be a szobrokért, amely azzal hódított meg milliókat, hogy a sportkocsikat, a nagymellű csajokat és az érdekesen értelmezett családot tette meg az élet értelmének. 

A Halálos iramban 7 közelgő premierje kapcsán terjedelmes interjút közölt Vin Diesellel a Variety. A színész legalább akkora magabiztossággal nyilatkozott a film sikeréről, mint amilyennel a szédületes kocsis ugratásait abszolválja a sorozatban: "Az Universal a filmtörténelem legnagyobb sikerét fogja ezzel a filmmel aratni. Elnyeri a legjobb filmnek járó díjat az Oscaron, hacsak nem akar örök időkre irrevelánssá válni az Akadémia.” 

Vin DieselForrás: AFP

Diesel ezután sem bizonytalanodott el, nem tompította egy poénnal az állításai élét. Ellenkezőleg. Megismételte magát: A Halálos iramban 7 "meg fogja nyerni a legjobb film díját. Semmi sem fogja megközelíteni ennek a filmnek az erejét."

A Halálos iramban 7 előzetesei egyaránt az a gondolatot próbálták elültetni az emberekben, hogy létezik az őrületnek egy olyan újabb szintje, amivel lehet tetézni az eddigi részeket. Ezt a mentalitást menthette át a nyilatkozataiba Vin Diesel, akiről senki sem tudja, hogy viccelt, vagy teljesen komolyan gondolta az oscaros megjegyzését.