A Star Wars: Az ébredő Erő a világ szinte összes országában december 18-án kerül a mozikba, de egészen mostanáig úgy volt, hogy a magyaroknak december 24-ig kell várniunk arra, hogy láthassák, mennyit öregedett Luke Skywalker és Han Solo. Gondoljunk csak bele, mekkora kínszenvedés lett volna az a hét, amikor az egész világ szénné tárgyalja a filmet a neten, mi meg csak fortyoghattunk volna elkenődve, hogy már megint kihagynak minket a nagy dolgokból.

Star Wars: Az ébredő ErőForrás: Fórum Hungary

Szerencsére mégsem lesz fortyognivalónk, mert a filmet forgalmazó Fórum Hungary ügyvezetője, Farkas Sándor az imént bejelentette a Twitteren, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő a magyar mozikba is december 18-án jön.

Az egyhetes csúszás annak lett volna betudható, hogy a Disney már két éve azzal bünteti Magyarországot, hogy a filmjeit leghamarabb csak az amerikai premier után egy héttel mutathatják be nálunk. Ezt annak az embernek köszönhetjük, aki a premier napján felvette kamerával a Vasember 3-at egy magyar moziban, feltöltötte a netre, és ezzel a film első kalózverzióját tette elérhetővé világszerte.

A büntetésnek azonban nincs vége, ez a mostani egy kivételes alkalom, amit magyar forgalmazónak hosszú hónapok megfeszített munkájával sikerült kiharcolnia. És még így sem engedte meg a Disney, hogy hagyományos magyar premiernapon, azaz csütörtökön induljon a Star Wars-film, hanem csak pénteken, az amerikai premierhez igazodva.