A Disney eddig úgy táncolt a kötélen, hogy egyszer sem szédült le róla. Úgy osztottak meg rengeteg információt a közelgő Star Wars: Az ébredő Erő-ről, hogy közben - ha a pletykákat figyelmen kívül hagyjuk - csak semmitmondó általánosságokban tudunk beszélni a film történetéről. Folyamatosan csigázzák a rajongók kíváncsiságát, de közben nagyon is tudatosan tartják vissza az információkat.

Star Wars: Az ébredő ErőForrás: Fórum Hungary

Már ismerjük az új főszereplőket: a sivatagi bolygón élő vagány Reyt (Daisy Ridley), a riadt rohamosztagosként bemutatkozó Finnt (John Boyega), a pilóta Poe Dameront (Oscar Isaac) és a havas erdőben háromágú fénykardot villantó Kylo Rent (Adam Driver). De hogy miért kereszteződik ezeknek az embereknek a sorsa, mi köti össze őket a klasszikus trilógia szereplőivel, és hogy pontosan mi szerepük lesz az Első Rend és az ellenállók harcában, arról csak találgatni tudunk.

Ez változik most meg némileg a harmadik, végsőnek nevezett előzetessel. Az angol nyelv megkülönbözteti a teasert és a trailert: míg az első két előzetes a hangulatra koncentráló teaser volt, addig ez már egy igazi trailer, ami történetet is mesél (bár a lehető legkevésbé szájbarágósan, főleg a képek nyelvén). Ez már azokhoz is szól, akiket alapból nem érint meg a Star Wars-univerzum.

Ha mégsem adták volna ki ezt az előzetest, sőt, ha december közepéig síri csend övezné Az ébredő Erő-t, alighanem akkor is óriási sikert aratna a mozikban. Bizonyíték erre a hétfőn elindult jegyelővétel, amely akkora forgalmat generált itthon, hogy meghalt az online rendszer, és csak személyesen lehetett jegyet venni (de Angliában és Amerikában is ugyanez történt).

Az érdeklődés mértékét jelzi, hogy olyan ismerősöm is büszkén posztolta a jegyét Facebookon, aki eddig semmi jelét nem adta a Star Wars iránti rajongásának, egy másik ismerősöm pedig hiába van otthon két kisgyerekkel, külön elment az egyik plázába, hogy biztosan legyen helye a filmre az első hétvégén. Nagy őrület lesz itt december közepén.

Star Wars: Az ébredő ErőForrás: Fórum Hungary

A Star Wars: Az ébredő Erő-t J.J. Abrams rendezi, szerepel benne többek között Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Andy Serkis és Gwendoline Christie. Ha bárki esetleg elfelejtette volna: a hetedik rész december 18-án kerül a magyar mozikba.