A Sicario – A bérgyilkos-t nézve már azelőtt a torkomban dobogott a szívem, hogy az első lövések eldördültek volna. A fojtogató paranoia később sem enyhült, két óra hosszat tartott állandó feszültségben ez a drogháború poklába lemerülő politikai thriller. Rajongásommal a szűk környezetemban sem voltam egyedül, az Origo Filmklub szerzői a tavalyi év nyolcadik legjobb filmjének választották meg a Sicarió-t. A producerek is hasonlóan vélekedhetnek, legalábbis annyira bíznak a thrillerben, hogy már a folytatását tervezik – derült ki a The Hollywood Riporter interjújából.  

Emily Blunt a Sicario - A bérgyilkos című filmbenForrás: Freeman Film

Ez meglepő hír, mivel a Sicario a mostani hollywoodi trenddel ellentétben nem úgy ért véget, hogy közben megágyazott egy lehetséges folytatásnak. Kerek egészt alkotott, amihez nem kapcsolódott volna hiányérzet, ha nem folytatják. De mivel Molly Smith, Trent és Thad Luckinbill producerek azt állítják, hogy az eredeti szereplők mind hajlandóak visszatérni, ezért máris felírtam a türelmetlenül várt filmek közé a Sicario 2-t.

Benicio del Toro a Sicario - A bérgyilkos című filmbenForrás: Freeman Film

Emily Blunt egy kezdetben kőkemény, majd illúzióit és magabiztosságát fokozatosan elvesztő FBI-ügynököt alakított lehengerlő módon a filmben. Egyedüli nőként Benicio del Toro és Josh Brolin társaságában próbált elkapni egy mexikói drogbárót. Ha ők hárman tényleg visszatérnek, felőlem akár már trilógiában is gondolkodhatnak, vevő leszek rá.

A történetbe nem akartak belemenni a producerek, de a szavaikból az következtethető ki, hogy a második rész fókuszában Del Toro titokzatos, vérfagyasztó dolgokra képes karaktere fog állni. Az első rész forgatókönyvírója, Taylor Sheridan már megírta a folytatást, egyedül a rendező, Denis Villeneuve visszatérése kétséges, mivel mostanság nagyon elfoglalt: nyáron kezdi el forgatni Budapesten a Szárnyas fejvadász 2-t.