A Legendás állatok és megfigyelésük eddigi előzetesei inkább csak incselkedtek a nézőkkel, és keveset mutattak meg a New York-i varázslók világából vagy a bőröndből kiszabadult mágikus és rendkívül veszélyes teremtményekből. A Comic-Conon debütált legújabb trailer azonban már jóval többet mesél el, és akciódúsabb is az eddigieknél: láthatatlan szörny töri fel a New York-i utca kövezetét, fehér, nagy szemű szőrmók lohol a folyosón, riadt rendőrök torlaszolják el az utat, és többet megtudunk a bőröndről is.

A történetből az előzetes alapján az rajzolódik ki, hogy a varázslóvilág által jól ismert, ám a muglik körében halálos rettegést okozó különös lények ebből a bőröndből szabadulnak rá a húszas évek Amerikájára, hatalmast pusztítást okozva a téglapépületekben. Mintha mondjuk a Godzilla előzetesét néznénk, összeomlik a világ, a muglik meg pánikolnak, csak itt épp stílusos, régimódi kosztümökben.

A két és fél perces trailer vége felé csendül csak fel a Harry Potter-filmek ismerős, barátságos dallama, és bukkan fel felüdülésképp pár csúcsos fülű manó, belecsempészve az ijesztgetésbe a Harry Potter-univerzum elvarázsolt, szerethető hangulatát. Eddie Redmayne feladata lesz rendet tenni az elszabadult lények között és a mugli-varázsló kapcsolatokban.

Katherine Waterston, Eddie Redmayne, Alison Sudol és Dan Fogler a Legendás állatok és megfigyelésük című filmbenForrás: InterCom

A filmmel azonos című füzet amolyan fiktív Roxfort-tankönyv volt, csupán felsorolta a varázslók világában ismert lényeket, J. K. Rowling első forgatókönyvírói munkájaként saját könyvét gondolta tovább, és írt belőle filmet. Reméljük, inkább a varázselemek lesznek benne túlsúlyban, és nem a paráztatás.

A Harry Potter-világában játszódó Legendás állatok és megfigyelésük-ben Redmayne-en kívül a Bros-frizurás Colin Farrell emelgeti még gyakran a varázspálcát, a mágikus erővel nem bíró emberek közül Jon Voight karaktere jelentheti majd a legnagyobb veszélyt, továbbá testvérpárt játszik a tíz évvel ezelőtti Rachel Weiszra megszólalásig hasonlító Alison Sudol és Katherine Waterston, akit jövőre az új Alien-film főszerepében láthatunk majd. 

A filmet előreláthatólag november 17-én mutatják be itthon.

A Legendás állatok és megfigyelésük új plakátjaForrás: InterCom