A Suicide Squad dögös szőkéje összeáll pár gonosz nővel

2016.12.14. 12:20

A Suicide Squad esetében a szokásosnál is nehezebb meghatározni, hogy beszélhetünk-e sikeres filmről vagy sem. A jól hangzó alapötletnek és az egyszerre agresszív és kreatív marketingkampánynak köszönhetően rengeteg pénzt termelt, 745 millió dollárt, amivel pár millióval lemaradt a Deadpool mögött, de a konkurens Marvel stúdió új karaktert bevezető idei filmjét, a Doctor Strange-t felülmúlta. A kritikai visszhangja viszont borzasztó volt, mi is azon a véleményen voltunk, hogy filmként nehéz értelmezni a Suicide Squad-ot. Mit tehet a Warner egy ilyen felemás eredmény után?

Margot Robbie a Suicide Squad című filmbenForrás: InterCom

A leglogikusabb lépés mellett döntöttek, fogják a képregényfilm legnépszerűbb karakterét, Harley Quinnt, és vele forgatnak egy újabb szuperprodukciót. Azzal még a Suicide Squad legvérmesebb ellenzői is egyetérthetnek, hogy a film kevés erényeinek egyike Margot Robbie játéka volt. A Gotham City Sirens munkacímet viselő alkotás a DC-univerzum női gonoszait fogja majd össze. Harley Quinnben, Macskanőben és Poison Ivyban az a közös, hogy mindegyikőjüknek meggyűlt a baja Batmannel.

David Ayer és Margot Robbie 2016 júliusában MiamibanForrás: AFP

A film a DC 2009-ben elkezdett azonos című képregénysorozatán alapul, jelenleg annyit lehet tudni, hogy Robbie ismét eljátssza Harley Quinnt, és rendező, David Ayer is visszatér. Ez már komoly meglepetésnek számít, hiszen a Suicide Squad kaotikus jellegéért leginkább Ayert lehet okolni, meg persze a filmbe belenyúló stúdiót.

A Warner későbbi tervei között egy önálló Deadshot-film is szerepel, illetve a Suicide Squad folytatását is fontolgatják. Legközelebb a 2017 júniusában érkező Wonder Woman-ben találkozhatunk a DC-univerzum hőseivel. Ben Affleck nem sieti el a különálló Batman-filmjét, legutóbb azt nyilatkozta, hogy a forgatókönyvet csiszolják, és csak akkor lépnek tovább, amikor már elég jónak tartják. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK