Ryan Gosling most Rooney Marát ostromolja a szerelmével

2017.03.10. 12:42

Ma, azaz március10-én tartják Terrence Malick legújabb filmjének, az austini zenei színtéren játszódó Song to Song-nak a világpremierét a South by Southwest fesztiválon, így a hétvégén már bele is vethetjük magunkat a kritikák olvasásába. Vajon a legújabb filmje is ugyanolyan megosztó lesz, mint a To The Wonder és a Knight of Cups? Vagy ismét általános rajongás fogja övezni, ahogy Az őrület határán-nal történt?

Ryan Gosling és Lykke Li a Song to Song című filmbenForrás: Origo

Ezekre az izgalmas kérdésekre néhány nap múlva kapunk majd választ. Most két filmrészlettel kell beérnünk, illetve meghallgathatjuk a Song to Song soundtrackjét. A sok zenével átszőtt, érzelmes filmben két, egymást keresztező szerelmi háromszög is lesz, de a legnagyobb figyelmet alighanem a két feltörekvő rockzenészt játszó Ryan Gosling és Rooney Mara kapcsolata kapja majd. A lenti klipben a Kaliforniai álom sztárja kering Mara körül. „Nekem bármit elmondhatsz, amit akarsz. Ez bennem az izgalmas” - szédíti a nőt a mosolygó rockzenész.

Ahogy azt már Malicktól megszokhattuk, a Song to Song forgatásán is rengeteg sztárral dolgozott. A zenei téma és a koncerteken való forgatás miatt most számos híres zenész feltűnik a filmben, Lykke Li játssza Gosling exbarátnőjét, a The Black Lips tagjai alkotják majd Rooney Mara zenekarát, rajtuk kívül Patti Smith, Iggy Pop, a Red Hot Chili Peppers és a Florence and the Machine is szerepel majd a Song to Song-ban.

A másik kiadott részletben Michael Fassbender kísérti meg Ryan Goslingot, sikert, csillogást és sok pénzt ígér a zenésznek, aki úgy tűnik, hajlik arra, hogy elfogadja a menedzser ajánlatát. Felpróbálja a gazdag üzletember öltönyét és napszemüvegét, és arra jön rá, hogy ezekben a ruhadarabokban máshogy mozog az ember. A film negyedik főszerepét Natalie Portman játssza el.

A The Film Stage a Spotify-on összegyűjtötte a Song to Song-ban felcsendülő dalokat: a már említett zenekarokon kívül a Die Antwoord, Bob Marley, Bob Dylan és még számos más előadó is hallható lesz a filmben. A hat órányi zenei válogatást ide kattintva halgathatja meg.

Malick filmkészítési gyakorlatának most is áldozatául esett egy híres színész: hiába vett részt a forgatáson Christian Bale, a Knight of Cups főszereplője, a Song to Song-ban végül nem lesz látható. Az Arcade Fire-ért, a Fleet Foxes-ért vagy az Iron and Wine-ért bármelyik zenei fesztivál szervezője ölni tudna, ám a rendező őket is a vágóasztalon hagyta.

Michael Fassbender és Iggy Pop a Song to Song című filmbenForrás: FilmNation

 A Song to Song március 17-től lesz látható az amerikai mozikban, és még az is megtörténhet, hogy a hazai mozikban is bemutatják.