Vágólapra másolva!
Nagy Bálint és Lőrincz Nándor Garázsmenet című filmtervét díjazta a kolozsvári Transilvania nemzetközi filmfesztivál szakmai fóruma, a Transilvania Pitch Stop. A párkapcsolati dráma, amely az áldozathibáztatás témáját járja körül a Filmalap pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában készül. A díj a Chainsaw Europe utómunka stúdió 25 000 euró értékű felajánlása.
Vágólapra másolva!

A magyar filmterv a kolozsvári fórumon 9 másik projekttel versenyzett. A Transilvania Pitch Stop zsűrijének tagjai Uldis Dimiševskis, a Lett Nemzeti Filmközponttól, Cedomir Kolar és Nadia Turincev producerek voltak.

Nagy Bálint és Lőrincz Nándor Garázsmenet című filmterve az egyike a Filmalap Inkubátor Program nyerteseinek, a forgatás a Filmalap 62 millió forintos támogatásával a tervek szerint 2019-ben kezdődik.

A Filmalap célja a 2015-ben indított Inkubátor Programmal a pályakezdő filmesek innovatív alkotói bemutatkozásának támogatása. Az Inkubátor Program keretében már 15 elsőfilm kapott támogatást. Köztük volt Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása, melynek világpremierje májusban volt a cannes-i filmfesztiválon és

elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI rangos díját,

valamint Csuja László Virágvölgy című road movie-ja, mely meghívást kapott a júliusi Karlovy Vary filmfesztiválra.