A Men in Black új részét nézték meg a legtöbben, de nem elegen

mib 4
Vágólapra másolva!
Elmaradt a várakozásoktól a MIB-filmek újabb részének fogadtatása: a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül című amerikai akció-vígjátékra csupán 28,5 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban bemutatója hétvégéjén.
Vágólapra másolva!

Az új MIB-film bevétele nagyjából fele annak, amit a sorozat korábbi részei hoztak a bemutató-hétvégén – írja a Variety című filmes honlap.

A Tessa Thompson és Chris Hemsworth főszereplésével forgatott új filmtől ugyan nem várták azt, hogy ugyanolyan magasságba röpítse a jegyeladásokat, mint a Will Smithszel és Tommy Lee Jonesszal forgatott előző mozik, de elemzők úgy becsülték, hogy 30 millió dollár fölött fog nyitni Észak-Amerikában.


Készítői most azt remélik, hogy a nemzetközi piacokon sikeres lesz a Sony társfinanszírozásában 110 millió dolláros költségvetésből készült film.

A Men in Black nem az egyetlen film, amelyet mellőztek hétvégén a nézők, a Warner Bros. stúdió és a New Line közös filmje, a Samuel L. Jackson főszereplésével készült (legújabb) Shaft csupán 8,3 millió dollárt forgalmazott a mozikban. Ez kevesebb mint a fele annak mint, amit a jegyeladási listákat figyelő szakportálok vártak.

A kasszaiker lista harmadik helyére az Amazon által forgalmazott, Kaling és Emma Thompson főszereplésével készült Late Night című vígjáték került 5,1 millió dolláros jegyeladással.