Arany Blende: melyik volt tavaly a legjobb magyar filmelőzetes?

aranyblende
Vágólapra másolva!
Az Arany Blende egy újonnan alapított díj a magyar trailereknek. A szervezők várják a nevezéseket a 2019-es év filmjeinek előzeteseiből. 
Vágólapra másolva!

A nevezés feltétele mindössze az, hogy az adott magyar filmet 2019. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú, nevezni a hivatalos előzetest kell, mert arra kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a megcélzott nézőit tavaly. A trailer hossza 20 másodperc és 2,5 perc között lehet.

A nevezés hivatalosan 2020. április 30-án, a Magyar Film Napján indult az aranyblende.hu oldalon keresztül.

A nevezés határideje május 21.

A versenybe került előzetesek közül az Arany Blende honlapján szavazhatja meg a közönség a neki legjobban tetszőt: azé a közönségdíj, amelyik a legtöbb szavazatot kapja. A fődíjról a szakmai zsűri dönt, amely több (filmes, marketing etc.) szempont szerint értékeli majd az alkotásokat.

Az Arany Blende ugyanakkor távlati céljai szerint nem csupán egy díj a legjobb magyar előzeteseknek, hanem egy folyamatosan épülő adatbázis, ahol évről évre nyomon követhetjük az aktuális magyar trailer-trendeket, illetve az egyes évekről lenyomatot adjanak: hogyan próbálták a filmek megtalálni a közönségüket a trailerek segítségével.