Csehországban újraindulnak a forgatások

Cannes, 2019. május 21. Margot Robbie ausztrál színésznő érkezik a Volt egyszer egy Hollywood című versenyfilm vetítésére a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 21-én. MTI/EPA/Ian Langsdon
Vágólapra másolva!
A cseh kormány zöld utat adott a forgatásoknak, így újraindulhatnak a Prágában forgó nagy nemzetközi produkciók is, amilyen például a Margot Robbie nevével fémjelzett Ruin. 
Vágólapra másolva!

A kötelező óvintézkedések részeként a színészeket tesztelni kell a koronavírusos fertőzésre 14 naponta, valamint a forgatáson higiéniai előírásokat kell betartani.

Külföldi színészeknek és stábtagoknak még azelőtt be kell mutatniuk egy negatív tesztet, hogy az országba repülnének, majd a megérkezésüket követő 72 órában újabb tesztet kell rajtuk végezni, és a negatív eredmény megérkezéséig karanténban maradnak.

A cseh filmes komisszár, Pavlina Zipkova szerint

A forgatásokat felmentik más korlátozások alól: a felvételben szereplő színészeknek értelemszerűen nem kell maszkot viselniük, és a kettőnél több embert magában foglaló összejövetelek tilalma sem vonatkozik a forgatócsoportokra.