Matt Damon új filmje is látható lesz a magyar filmfesztiválon

Ste-DOM Movies 2021 Movies 2020s Movies Damon matt 2MMY21 PvTRLY Dsap Portrait 2020s portraits STILLWATER, Matt Damon, 2021.  ph: Jessica Forde /© Focus Features /Courtesy Everett Collection
STILLWATER, Matt Damon, 2021. ph: Jessica Forde /© Focus Features /Courtesy Everett Collection
Vágólapra másolva!
Nyilvános a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál (szeptember 10-18.) játékfilmes verseny- és Kitekintő programja. Mint a fesztivál közleménye fogalmaz, a CineFest a híres, nagy nemzetközi filmfesztiválok díjazott alkotásait is bemutatja a borsodi megyeszékhelyen, a versenyprogram és a Kitekintő szekció is bővelkedik a fesztiválnyertes filmes csemegékben.
Vágólapra másolva!

Az idei CineFest játékfilmes versenyprogram egyik legnagyobb szenzációja a Red Rocket, melynek világpremierje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A Red Rocket rendezője, Sean Baker hat évvel ezelőtt, 2015-ben már részt vett a Cinefesten, akkor a Tangerine kiérdemelte a Zukor-díjat és közönség díját is.

Ha már pornó, akkor meg kell említenünk az idei CineFest versenyprogramjának másik sztárját, a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmet. Az idei Berlinale Arany Medve-díjas alkotása brutálisan kemény társadalomkritika. Radu Jude rendező házipornóval indítja filmjét, amiben a főszereplő középkorú nőről kiderül, hogy történelmet tanít egy középiskolában, ahol keményen felelősségre vonják.

Tom McCarthy rendező is a periférián keresi szereplőit: Stillwater című filmjében egy olajfúró munkás (Matt Damon) útját követi nyomon. Bill Marseillesbe utazik, hogy meglátogassa ártatlanul elítélt lányát a börtönben.

Idén a nagyjátékfilmek (Versenyprogram, CineDocs és a Kitekintő kategóriák) egységesen 400 forintos belépőjegy ellenében tekinthetőek meg. Az online jegyvásárlás augusztus 24-től indul. A kisjátékfilmek, retrospektív vetítések és szakmai programok továbbra is ingyenesek.