Egyre több részlet derül ki a Rust című film forgatásáról, ahol Alec Baldwin egy kellékfegyverrel véletlenül lelőtte a stáb egyik operatőrét és megsebesítette a rendezőt. A tragédia előtt állítólag levonult a stáb egy része a nem megfelelő munkakörülmények miatt - írja a Blikk.

A westernfilmen dolgozók egy része a halálos lövés előtt pár órával abbahagyta a munkát, ezzel tiltakozva a szerintük nem biztonságos munkakörülmények ellen, és egyes értesülések szerint a kamerás csapatból, illetve a fegyverekért felelős csapatból is voltak a levonulók között.

Alec Baldwin telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel lelőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítetteForrás: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

Los Angeles Times és a Deadline értesülései szerint a Rust című filmen dolgozók közül több dolog miatt is aggodalmukat fejezték ki, melyek között biztonsági jellegű problémák is voltak.

Az operatőröket és asszisztenseiket frusztrálták a kis költségvetésű film körüli körülmények. Zavarták őket a hosszú ingázások, illetve, hogy nem kapták meg időben a fizetésüket - mondta három stábtag.

A KOAT 7 News által közreadott videofelvételről készített képen a halálos baleset helyszíne 2021. október 21-énForrás: MTI/AP/KOAT 7 News/-

Egyes források szerint biztonsági problémák is voltak, beleértve a fegyverek ellenőrzését, amiket nem tartottak be túl szigorúan. Állítólag már múlt héten panasz érkezett a gyártásvezetőnek emiatt.