Visszavonul Woody Allen

Minuit a Paris tournage FILMING on the set realisateur DIRECTOR
Minuit a Paris Midnight in Paris 2011 Real Woody Allen Woody Allen. COLLECTION CHRISTOPHEL © Mediapro / Versatil Cinema / Gravier Productions / Photo Roger Arpajou
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását az egyik legnagyobb amerikai filmművész, a négyszeres Oscar-díjas Woody Allen. Utolsó filmjét Franciaországban fogja forgatni és francia nyelvű lesz. Ezután csak írni fog. Minderről a La Vanguardia nevű spanyol lap írt.
Vágólapra másolva!

A 87 éves Woody Allen élete első filmje a Mi újság, cicamica? volt, a hatvanas évek elején, ő írta, de ebben még csak játszott. A korszak legnagyobb színészei szerepeltek benne, mások mellett Peter O'Toole, Peter Sellers vagy Romy Schneider. Az operatőr Badal János volt.

Woody Allen Forrás: Collection Christophel via AFP/© Mediapro / Versatil Cinema / Gravier Productions / Photo Roger Arpajou/Roger Arpajou

49 mozifilmet rendezett, az Annie Hall, a Manhattan, a Hannah és nővérei mind a mozitörténelem részei. Woody Allen egyébként sokat dolgozott az Oscar-díjas magyar operatőrrel, Zsigmond Vilmossal is.