Abszurd romantikus komédiát forgat Törőcsik Franciska - fotó

Vágólapra másolva!
Törőcsik Franciska és Polgár Csaba főszereplésével készül Szeleczki Rozália első mozifilmje, a Cicaverzum című abszurd romantikus komédia - olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) közleményében.
Vágólapra másolva!

Mint írják, a Filmintézet támogatásával két hete Budapesten készülő Cicaverzum egy harminc éves lány, Fáni és egy fekete macska szokatlan románcáról szól. A kapcsolat idővel egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus macska miatt majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. A film valódi tétje, hogy a főszereplő Fáni rájön-e, hogy elakadt a múltban, és emiatt menekül álomvilágba.

- idézi a közlemény Szeleczki Rozália rendezőt. Hozzátette, hogy a Rozgonyiné című rövidfilmje óta tervezi, hogy újra Törőcsik Franciskával forgat, Fáni karakterét pedig a kezdetektől fogva vele képzelte el.

Fotó a forgatásról Forrás: Glódi Balázs / Lupa Pictures


A tájékoztatás szerint a forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). A Macska Patkós Márton hangján szólal meg, gazdáját Polgár Csaba játssza. Mellékszerepekben többek között Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Martin Márta, Tordai Teri, Blahó Gergő és Kiss Tibi zenész is látható lesz.

A közlemény felidézi, hogy a Cicaverzum látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi. A zenei karrierre vágyó Macska rapdalát Schwarcz Ádám (Beton.hofi) készítette, a film zeneszerzője Czitrom Ádám.

A film fejlesztése a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában valósult meg, és az RTL Magyarország koprodukciójában készül. A filmet a Fórum Hungary forgalmazza és 2023-ban lesz látható a magyar mozikban - áll az összegzésben.