Vágólapra másolva!
Teltházas vetítéssel és sztárokkal vette kezdetét a felújított filmeket felvonultató fesztivál, melynek programjában közel 100 izgalmas alkotást lehet megnézni a fővárosban ezen a héten. A kedd esti nyitógáláról videót tett közzé a Nemzeti Filmintézet.
Vágólapra másolva!

Telt házzal vetítették Kertész Mihály Elvis Presley főszereplésével készült King Creole című filmjét kedd este az Uránia Nemzeti Filmszínházban, amellyel ünnepélyes keretek között kezdetét vette a felújított mozgókép klasszikusokat felvonultató V. Budapesti Klasszikus Film Maraton.

A Szent István téren és négy fővárosi moziban szeptember 18-ig tartó fesztivál nyitóestjén beszédet mondott Káel Csaba, a magyar mozgókép fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Ráduly György, a Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum igazgatója, valamint az esemény díszvendége, Thierry Frémaux, a lyoni Lumiére Intézet és a cannes-i filmfesztivál igazgatója.

Az ünnepélyes megnyitóra és nem kevésbé a Magyarországon most először vetített Kertész-filmre kíváncsi volt a hazai filmes és színházi élet több kiválósága is. Az Elvis Presley főszereplésével készült film vetítésén részt vett Dobó Kata, Enyedi Ildikó, Haumann Máté, Miller Dávid, Rófusz Ferenc, Szabó Simon és Ullmann Mónika, valamint a rock and roll királyának legnagyobb hazai rajongói is.