Martin Scorsese tiszteletbeli Arany Medve-díjat kap filmes életművéért a berlini filmfesztiválon

SILENCE Martin Scorsese Director, Martin Scorsese on the set of the film SILENCE by Paramount Pictures, SharpSword Films, and AI Films
Director, Martin Scorsese on the set of the film SILENCE by Paramount Pictures, SharpSword Films, and AI Films
Vágólapra másolva!
Tiszteletbeli Arany Medve-díjjal ismerik el Martin Scorsese filmes életművét februárban a 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon - jelentették be a fesztivál szervezői.
Vágólapra másolva!

Mariette Rissenbeek és Carlo Chatrian, a Berlinale igazgatói a rendező, producer, forgatókönyvíró Martin Scorsesét közleményükben, a filmművészet "páratlan példaképének" nevezték, akinek filmjei személyes és egyetemes történeteket mondanak el.

- fogalmaztak.

Robert De Niro és Martin Scorsese Az ír forgatásán Forrás: Getty

Az Oscar-díjas rendező 1942-ben született New Yorkban.

Legutóbbi alkotását, a Megfojtott virágok című történelmi drámát, amelynek főbb szerepeiben Leonardo DiCapriót és Robert De Nirót láthatja a közönség, hét Golden Globe-díja jelölték. A Berlinale szervezői Scorsese rendezői életműve egyik legkiemelkedőbb filmjeként értékelték.

Mint írták, Scorsese az 1970-es évek óta a világ legnagyobb hatású filmesei közé tartozik. Számos alkotása vonult be a filmtörténetbe, leghíresebb filmjei között sorolták fel Taxisofőrt és a New York bandáit.


Martin Scorsese sokat tesz a történelmi filmörökség megőrzéséért is, klasszikus filmek restaurálását és forgalmazását támogatja - emelte ki a közlemény.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivált február 15. és 25. között tartják meg.


Az életműdíj átadására február 20-án kerül sor. Tavaly Steven Spielberg kapta meg a fesztivál tiszteletbeli Arany Medve-díját.