Újabb 16 év börtönt kapott nemi erőszak miatt Harvey Weinstein

Harvey Weinstein
(FILES) In this file photo taken on February 18, 2020 Harvey Weinstein arrives at the Manhattan Criminal Court in New York City. - Disgraced Hollywood mogul Harvey Weinstein, who has already been convicted of sex crimes in New York, was charged October 2nd in Los Angeles with six new counts over the alleged rapes of two women. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy Los Angeles-i bíróság 16 év börtönnel sújtotta csütörtökön Harvey Weinstein bukott filmmogult, akit még decemberben talált bűnösnek az esküdtszék egy színésznő megerőszakolása ügyében.
Vágólapra másolva!

A bűncselekmény 2013 februárjában történt egy Los Angeles-i szállodában. Weinstein ártatlannak vallotta magát a perben, és azt állította, hogy minden szexuális kapcsolata kölcsönös beleegyezésen alapult.

A 70 éves Weinsteinnek 23 éves New York-i börtönbüntetését követően kell majd letöltenie a Los Angelesben rá kiszabott 16 évet.

A producert a Los Angeles-i esküdtszék felmentette egy másik állítólagos áldozatával kapcsolatos vádak alól, két esetben pedig nem sikerült egyhangú döntésre jutnia.

Harvey Weinstein Forrás: AFP/Johannes Eisele


Hollywood egykori egyik legbefolyásosabb filmproducerét még 2020-ban ítélte 23 év börtönbüntetésre egy manhattani bíróság, miután bűnösnek találták nemi erőszak és szexuális támadás vádjában. A befolyásos producer 2017-ben kitört szexuális zaklatási botránya és azt követő bukása indította el a MeToo mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.