Taylor Swift miatt módosítottak Az ördögűző: A hívő premierjének dátumán

music Horizontal
US singer-songwriter Taylor Swift performs onstage on the first night of her "Eras Tour" at AT&T Stadium in Arlington, Texas, on March 31, 2023. (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy héttel korábban kerül a mozikba Amerikában Az ördögűző: A hívő, erről a filmet gyártó producercég tulajdonosa, Jason Blum adott hírt a Twitteren, amit a filmet forgalmazó Universal Pictures is megerősített. Az ok: október közepén mutatják be Taylor Swift koncertfilmjét, és félnek, hogy az érdeklődés miatt kevesebben nézik meg az ördögűzős horrort. 
Vágólapra másolva!

Még közel másfél hónap van hátra Taylor Swift – az Eras Tour eddigi fellépéseiről készült –koncertfilmjének amerikai bemutatójáig, de már most akkora iránta az érdeklődés, hogy nem érdemes versenyezni vele: elővételben eddig csaknem 30 millió dollárért keltek el a jegyek.

Jason Blum, Az ördögűző: A hívő producere ennek hallatán úgy döntött, a horrorfilm eredeti, október 13. péntekre kitűzött premierje helyett egy héttel korábban kerül az észak-amerikai mozikba a film, nehogy a Swift-koncertfilm miatt kevesebben vegyenek jegyet rá.

Az internet népe természetesen ráharapott a témára, sorra érkeznek a mémek Taylor Swift ördögi erejéről meg arról, hogy egy moziterem tele Swift-rajongóval tényleg sokkal ijesztőbb, mint bármilyen ördögűzés.

A Barbenheimer (Barbie és Oppenheimer) mintájára azonnal megszületett az Exorswift kifejezés is (Exorcist + Swift), hiszen az egyhetes különbség ellenére a két film mégiscsak versenyezni fog a mozikban. Az Ördögűző-rajongók azonban szomorúak a döntés miatt, hiszen az lett volna stílszerű, ha az eredeti tervek szerint péntek 13-án mutatják be a filmet.

Magyarországon Az ördögűző: A hívő október 12-én, csütörtökön kerül a mozikba.