Fődíjat nyert az Átjáróház a brassói Drakula Filmfesztiválon

Madarász Isti a Drakula Trófeával
Vágólapra másolva!
Madarász Isti fantasy és vígjáték elemekben bővelkedő romantikus filmje lett a legjobb a Drakula Filmfesztiválon Brassóban, elnyerte a Drakula Trófeát. A Rujder Vivien és Bárnai Péter főszereplésével készült mozifilm megtekinthető a FILMIO-n.
Vágólapra másolva!

A 11. alkalommal megrendezett nemzetközi fesztivál a horror, sci-fi, thriller és fantasy filmek előtt tiszteleg, díjazva a zsáner legjobbjait. A népszerű seregszemlét szakmai programok, közönségtalálkozók, könyvbemutatók és a Dracula Fantasy Con nevű rendezvény kíséri.

A legjobb nemzetközi mozifilmnek járó Drakula Trófeát Madarász Isti személyesen vette át az Átjáróház című alkotásáért a hétvégén.

A látványos romantikus film története szerint a hullaházban dolgozó Krisztián holtan látja viszont nemrég megismert szerelmét, ezért elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől és visszahozza őt az élők közé.

A film korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikusfilm-fesztivál legjobb európai filmnek járó Ezüst Méliès-díját, a várnai Love is Folly Nemzetközi Film Fesztiválon pedig a Bolgár Filmművész Egyesület díját.

A rendező Madarász Isti továbbá a zsűri kitüntetésében részesült a Sitges Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. A forgatókönyvet Veres Attila írta, az operatőr Garai Gábor volt, a látványért Horgas Péter, a jelmezekért Bárdosi Ibolya, a zenéért Pacsay Attila felelt. Casting directorként Muhi Zsófia működött közre. A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja, és fontos szerepben látható Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, Bocsárszky Attila, Nagy Mari, Quitt László, Danis Lídia, és a két Pamkutya is.