Káel Csaba: Olyan hősökről szeretnénk filmeket készíteni, akik Magyarországon és világszerte is ismertek

10 éves az Origo filmstúdió, Felvétel lesz! Káel Csaba
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, hatalmas siker volt a Semmelweis Ignác életéről szóló, Koltai Lajos rendezésében készült Semmelweis című film világpremierje a New York-i Mozgókép Múzeumában (Museum of Moving Image), majd a film három díjat (köztük a fődíjat) is elnyert a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon. A november 30-tól a magyar mozikban is látható Semmelweis-film amerikai sikerei kapcsán Káel Csaba, mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, hogy annyi zsenink és tehetségünk van, akinek nemcsak a találmánya, de az élete is nagyon érdekes, és ezért érdemes a megfilmesítésre.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet számára adott Káel Csaba interjút a Semmelweis-film, illetve a Nemzeti Filmintézet (NFI) amerikai útja kapcsán. A filmügyi kormánybiztos beszámolt arról, hogy az NFI részt vett a világ legnagyobb filmes piacán, az American Film Marketen abból az alkalomból, hogy befejezéséhez közeledik a fóti filmgyártó bázis, az NFI Stúdió átfogó fejlesztése.

– számolt be Káel Csaba az interjúban, amelyből kiderül, hogyan fogadta több mint húsz ország nagykövete és számos amerikai orvosi egyetem vezetője a Semmelweis-filmet New York-ban, illetve hogy a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál megnyitója után még egy vetítést kellett szervezni a Semmelweisnek, mert nem jutott be minden érdeklődő az elsőre.

A Magyar Nemzet interjújában a filmügyi kormánybiztos a magyar történelem megfilmesítésének szükségszerűségéről is beszél:

– fogalmaz Káel Csaba.