Hatalmas siker a Dűne: Második rész a magyar mozikban

Dűne: Második rész
Vágólapra másolva!
Lendületesen indított a magyar mozikban Denis Villeneuve folytatásfilmje, a Frank Herbert regényéből készült Dűne: Második rész, amelyet 115 ezer néző látott a premier hétvégéjén. Ennek köszönhetően 51,7 százalékkal nőtt a magyar filmszínházak eredménye az előző hétvégéhez viszonyítva - derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból.
Vágólapra másolva!

Ahogy az szinte várható volt, lendületesen indított a magyar mozikban is az év egyik leginkább várt filmje, a Dűne: Második rész. Denis Villeneuve folytatásfilmjére február 29. és március 3. között 115 252 jegyet adtak el a magyar filmszínházakban, ezzel nem csupán a legutóbbi hétvégi toplista élére repült a homokdűnék között játszódó sci-fi, de eddig ez 2024 legerősebb mozis nyitánya (a filmről írt kritikánk itt olvasható). 

Persze nem csak Magyarországon: ahogy arról beszámoltunk, a Dűne: Második rész szédületes siker Észak-Amerikában, ahol már most úgy tűnik, hogy megduplázhatja az előzményfilm bevételeit

A magyar mozik hétvégi toplistájának második helyén az az Imádlak utálni című romkom áll, amely január 18-i bemutatója óta, 6 héten át vezette a hazai mozis sikerlistát. Ezúttal 12 153 jegyet adtak el rá, össznézőszáma azonban 314 511, amelynél magasabb eredményt a jelenlegi legnézettebb 10 film között csak a Semmelweis ért el: Koltai Lajos rendezésére tavaly november 30. óta 322 786 néző volt kíváncsi, és 14 hét után is újabb 3 851 jegyet adtak el rá (ezzel a kilencedik a listán).

A jelenlegi harmadik legsikeresebb film a magyar mozikban a február 22-én bemutatott Bob Marley: One Love, a reggae zene legismertebb előadójának életrajzi filmjére ezúttal 10 104 jegyet adtak el.

Érdekes, hogy a Dűne: Második rész mellett egyetlen premierfilm sem tudott a top10-be bekerülni. Az egyébként remek és felemelő amerikai dráma, a Téli szünet 2784 nézővel is csak a 12-ik a listán.