Így sikoltozott Ryan Gosling, amikor megtudta, hogy a Barbie rendezője egészen biztosan nem nyer Oscar-díjat

Ryan Gosling és Jimmy Kimmel az Oscar-gála reklámjában
Vágólapra másolva!
Az Oscar-gála házigazdája, a humorista Jimmy Kimmel a saját tévéműsorában a Barbie díszletei között reklámozta a díjátadót. Az öt perces jelenetben megemlítik ugyan a legjobb film kategóriáinak összes jelöltjét, de a műsorszám azért leginkább a Barbie-ról szólt, mintha Kimmel maga is ennek a filmnek a győzelmét szeretné.
Vágólapra másolva!

Március 10-én, helyi idő szerint 17:00 órától (magyar idő szerint március 11-én, 02:00 órától) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban a 96. Oscar-gálát (ahol, ahogy arról már korábban beszámoltunk, nagy eséllyel születhet újabb magyar filmes díj).

A gála házigazdája ismét (2017, 2018 és 2023 után negyedik alkalommal) Jimmy Kimmel humorista lesz, aki nemrég a saját tévéműsorában, a Jimmy Kimmel Live-ban jó ötperces reklámszpotot szentelt az amerikai filmakadémia díjátadójának. 

Ebben Kimmel a Barbie című, 8 kategóriában Oscar-jelölt film díszletei között, a filmbéli Furcsa Barbie (Kate McKinnon), illetve a film narrátora (Hellen Mirren) segítségével jut el Barbielandből Oscarslandbe, vagyis Los Angelesbe, ahol aztán találkozik a Barbie két másik szereplőjével, America Ferrerával és a Ken babát alakító Ryan Goslinggal, aki úgy tesz, mintha ekkor értesülne arról, hogy a Barbie rendezőjét, Greta Gerwiget nem jelölték Oscar-díjra, ezért aztán hosszú másodpercekig úgy sikoltozik, mint egy óvodás gyerek.

Persze, ez is csak a show része, hiszen a legjobb férfi mellékszereplőként jelölt Gosling már korábban nyilvánosan kikérte magának, hogy sem Gerwig, sem a Barbie főszereplőnője, Margot Robbie nem szerepel a jelöltek között. Egészen pontosan, Gerwiget nem jelölték rendezőként és Robbie-t színésznőként, ugyanis ha a legjobb film díját elnyeri a Barbie, akkor producerként Robbie Oscar-díjas lesz, illetve Gerwig esélyes a legjobb adaptált forgatókönyv díjára – erről a hollywoodi "mini botrányról" itt írtunk részletesen.

Vagyis egészen egyszerűen arról van szó, hogy az ötperces jelenetben a gála házigazdája, szerepköréhez méltatlanul szinte kampányol a Barbie-nak és újra megfogalmazza azt a vádat, hogy az amerikai filmakadémia nem vette figyelembe az idei jelöléseknél, hogy a Barbie lett 2023 legnagyobb közönségsikere, azaz, Kimmel is azt várná, hogy az Oscar-díjaknál a népszerűség diadalmaskodjon a művészi erények felett.

Persze, az amerikai filmakadémia kritizálásának nagy hagyománya van a gála műsorvezetői között, nyilvánvaló, hogy Kimmel március 10-én is a Barbie "mellőzésére" fogja felépíteni nyitóbeszédét.