Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Gyenge a forint a jegybank szerint

Vágólapra másolva!
Gyengének tartja a forint jelenlegi árfolyamát a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa; a testület az euró mihamarabbi bevezetése érdekében szigorú monetáris politikát ígér, és a kabinettől keresletszűkítő fiskális politikát vár. A Monetáris Tanács hétfőn nem változtatott az alapkamaton, amely továbbra is 9,5 százalékos.
Vágólapra másolva!
550 milliárdot vonnak el a gazdasági szereplőktől/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030723550milliardot.html

A tervezett adóváltoztatások és a szabályozott áras termékek áremelkedése miatt 2004-ben az árszínvonal ideinél nagyobb mértékű növekedése várható. Az MNB kamat- és árfolyam-politikájával arra törekszik, hogy az egyszeri árszínvonal-emelkedés ne vezessen az inflációs várakozások növekedéséhez - áll a Monetáris Tanács hétfői üléséről kiadott jegybanki közleményben.

A testület szerint az euró 2008-as bevezetése érdekében jelentősen csökkenteni kell az inflációt, ami csak szigorú pénzügy- és költségvetési politika mellett érhető el. A jegybank közleménye szerint a költségvetési politika keresletszűkítő hatása mellett a kormánynak őszintén számot kel adnia az idei várható államháztartási hiányról.

Átalakul a gazdaságpolitika - az [origo] cikkgyűjteménye/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030605atalakul.html

Az infláció mérséklése érdekében a jelenleginél erősebb forintárfolyam szükséges - olvasható a jegybank közleményében.

A Monetáris Tanács a gazdasági és a pénzügyi folyamatok értékelése után változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatot, amely továbbra is 9,5 százalékos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről