Növelte példányszámát a Blikk és a Magyar Nemzet

Vágólapra másolva!
Miközben a Népszabadság értékesített példányszáma tovább csökkent, a Magyar Nemzetnek kedvezően alakult a legutóbbi negyedév, derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) legfrissebb adataiból. A legnagyobb nyertes a bulvárpiacon megállíthatatlannak tűnő Blikk, mely egy év alatt közel 60 ezerrel növelte példányszámát.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb példányszámú politikai napilap, a Népszabadság megjelenésenkénti átlag példányszáma az idei harmadik negyedben ez előző negyedhez képest közel 4 ezerrel, míg az egy évvel korábbi időszakhoz képest mintegy 20 ezerrel csökkent. Ezzel szemben a Magyar Nemzetből négyezerrel adnak el többet, mint az előző negyedévben, bár az egy évvel korábbi időszakhoz képest mintegy 22 ezres az elmaradás - írja a Világgazdaság. Népszabadságból 177 ezer, Magyar Nemzetből 82 ezer fogyott a harmadik negyedben.

Újság és tévé helyett internet/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030207csokkent.html

Nem tudott javítani korábbi pozícióján az országos politikai lappiac másik két meghatározó szereplője, a Magyar Hírlap és a Népszava. A Matesz kimutatása szerint mindkét lap közel ezer darabot veszített értékesített példányszámából. Előbbiből jelenleg 34 500-at, utóbbiból pedig mintegy 28 ezret adtak el átlagban a legutóbbi negyedévben.

Miközben a politikai lapok többsége számára továbbra sem alakul kedvezően a piac, a bulvárlapok közül a Blikk minden korábbinál nagyobb mértékben növekedett. A Ringier Kiadó bulvárlapjából a harmadik negyedévben már több mint 261 ezret értékesítettek, ami 31 ezerrel több a megelőző negyedévhez képest. Az elmúlt egy évben közel 60 ezerrel emelkedett a lap értékesített példányszáma.

A közéleti hetilapok közül a Heti Válaszból valamivel kevesebbet, jelenleg 21 ezret adnak el, a Figyelő 15 900-as példányszáma pedig majdnem ezerrel nőtt.