Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<P class="MsoNormal">Az EU árkartell gyanúja miatt indított vizsgálatot több mobilszolgáltatónál

Vágólapra másolva!
Az EU versenyügyekben illetékes bizottsága szerdán az összes brit és német mobilszolgáltatónál egy időben kezdett vizsgálatot. A bizottság arra gyanakszik, hogy a társaságok nem hivatalos úton egyeztetik, és mesterségesen magasan tartják a roaming-beszélgetések - vagyis a külföldön való mobilhasználat - díjait.
Vágólapra másolva!

Az EU versenyügyi biztosa, Mario Monti Brüsszelben közölte: a mobilszolgáltatóknál szerdán megkezdett - rövidesen egész Európára kiterjedő - vizsgálat a rendkívül magas roaming percdíjak miatt indult. A vizsgálat nem jelenti verseny-felügyeleti eljárás indítását, azt csupán a gyanú igazolása esetén indít a versenyügyekben illetékes európai hivatal.

A Handelsblatt érdeklődésére a T-Mobil, a British Telekom leány német Viag és az E-Plus szóvivői megerősítették: a versenyhatóság emberei valóban alapos vizsgálatot kezdtek az említett cégek központjaiban, amelyek legfőképpen az illegális ármegállapodásokat hivatottak felderíteni. A cégek szóvivői részletekkel ugyan nem szolgáltak, annyit azonban elárultak, hogy készségesen együttműködnek a vizsgálatot lefolytató hatósággal.

A fent nevezett EU-bizottság már januárban hozzálátott a roamingdíjak kivizsgálásához, amikor a telefon-felhasználókat tömörítő érdekvédelmi szervezet, az INTUG bejelentést tett a bizottságnál a véleményük szerint túlontúl magas díjak miatt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

INTUG

Korábban:

Mobiltelefonnal külföldön
(2001. július 5.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről