Amerikai per egy magyar buszgyár ellen 

Vágólapra másolva!
Philadelphia város közlekedési vállalata peres eljárást indított a magyar buszgyártó, a NABI ellen. Az ok: elmaradtak garanciális javítások. A SEPTA a leállásokból adódó károk megtérítését kívánja elérni.
Vágólapra másolva!

A Philadelphia közlekedési vállalata, a SEPTA polgári peres eljárást indított Pennsylvania állam bíróságán a NABI ellen - számolt be a Magyar Tőkepiac. Álláspontjuk szerint ugyanis az 1995-1997 között leszállított 400 darab NABI 40-SFW típusú autóbusz garanciális javítása elmaradt.

A közlekedési vállalat az időközben realizált károk megtérítését szeretné elérni a bíróságon. "Az időközben realizált károk" alatt azt érti a társaság, hogy a buszok leállása miatt elmaradt valamennyi haszon.

A NABI ügyvédei szerint az 1995-ben aláírt szállítási szerződés valamennyi feltétele teljesült, tehát a keresetnek nincs alapja - állítják.

Érsek Ákos a NABI társasági igazgatója a Tőzsdefórumnak úgy nyilatkozott, hogy a per értéke millió dolláros nagyságrendű, azonban ezt nehéz maghatározni pontosan, mivel az amerikai és a magyar polgári eljárásjog között lényeges különbségek vannak.

Korábban a TPI Composites-sal szemben volt peres ügyük, mely bíróságon kívüli egyezséggel zárult.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

NABI