Feldarabolhatják a Vivendit

Vágólapra másolva!
A Libération című francia lap értesülése szerint a Vivendi Universal részvényének utóbbi időben elszenvedett veszteségei miatt az igazgatótanács néhány tagja felvetette a média-, távközlési és közüzemi konszern feldarabolásának a lehetőségét.
Vágólapra másolva!

A Vivendi árfolyama a kanadai Seagram tavalyelőtti felvásárlása óta 70 százalékkal esett. A terv szerint a média üzletág, beleértve a Seagramből megtartott Universal Studiost és a Universal Musicot, valamint a kábeltelevíziós és a kiadói tevékenységeket új szervezeti egységbe tömörítenék, elkülönítve a Cegetel távközlési és a Vivendi Environment közszolgáltató cégektől.

A csoporthoz közel álló, nevük elhallgatását késő tájékoztatók szerint a Vivendi négy igazgatótanácsi tagja, Bernard Arnault, Henri Lachmann, Serge Tchuruk és Marc Vienot terjesztette elő a javaslatot. A Vivendi részéről nem kommentálták az értesülést.

Kedd délben a Vivendi Universal részvényeinek árfolyam 33,17 euró volt a párizsi értéktőzsdén, 3,82 százalékkal drágább a hétfői, 31,95 eurós zárónál. Kedden 31,95 eurón nyitott a papír. Ötvenkét héten belül az árfolyam csúcsa 79,70 euró, a mélypontja pedig 28,46 euró volt.

(MTI)

Ajánlat:

Vivendi

Korábban:

Kulturális és pénzügyi csata a Vivendi körül
(2002. április 23.)