Matolcsy: 6-7 százalékos GDP-növekedés az EU-csatlakozás után

Vágólapra másolva!
Matolcsy György gazdasági miniszter szerint az innovációs típusú beruházások  növekedésének köszönhetően a magyar gazdaság tavaly a fejlett által által elért növekedési rátát meghaladó ütemben fejlődött. A miniszter a Budapest Business Klub rendezvényén úgy vélte, hogy az uniós csatlakozás után a 6-7 százalékos GDP-növekedés is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

A Budapest Business Klub szerdai rendezvényén Matolcsy György gazdasági miniszter kifejtette, hogy tavaly a magyar gazdaság jóval nagyobb növekedési rátát tudott elérni, mint a fejlett államok által elért szint, ami a miniszter szerint az innovációs típusú beruházások növekedésének köszönhető.

A gazdasági miniszter ide sorolta az autópálya-építéseket, az ipari parkok létesítését, valamint a kutatás-fejlesztést típusú. Ezek szerepe a jövőben még inkább felerősödik - húzta alá a miniszter.

Matolcsy György szerint a jövőben egyre nagyobb szerepet kap a térségi innovációs rendszer kiépítése és fejlesztése. Ennek révén a cégek az ország még kevésbé iparosodott területein is regionális központokat hoznak majd létre.

A miniszter véleménye szerint Magyarország az unióhoz való csatlakozás után pedig évi mintegy 2 milliárd eurót kaphat a hazai fejlesztések támogatására. Ennek alapján a miniszter aláhúzta: a magyar gazdaság a mostani 4-5 százalékos növekedési sávból a jövőben képes lesz átlépni a 6-7 százalékos növekedési sávba.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből