Csökkenthetik a legmagasabb áfakulcsot

Vágólapra másolva!
Újabb adókönnyítéseken gondolkodik a Pénzügyminisztérium, miután tart a világgazdaság recessziójának erősödésétől. A kabinet nemrégiben határozott egy elsősorban infrastrukturális beruházásokat tartalmazó gazdaságélénkítő csomagról, a további lépésekről mai kormányülésen esik szó.
Vágólapra másolva!

Többek között a beruházásokra vonatkozó adókedvezményekről is határoz ma a kabinet - tájékoztattak a Pénzügyminisztériumban. Egyelőre annyi tudható, hogy a pénzügyi tárca javaslatot dolgozott ki beruházásokra vonatkozó adókedvezményről, amelyet kisebb cégek kapnának.

Emellett a legfeljebb 50 alkalmazott foglalkoztató társaságok nyeresége 30 millió forintos határig mentesülne a társasági adó fizetése alól, dacára az idéntől már meglévő 10 millió forintos felső határnak, amennyiben azt a törvényben meghatározott beruházásokra fordítják.

A kormány infrastrukturális és lakásberuházások gyorsítását jelölte ki célul, ezért várhatóan ezekre a beruházásokra vonatkoznak majd az adókönnyítések. Például a jelenlegi 8-ról 6 százalékra csökkentenék az új lakásokhoz felvehető hitel ügyfélre eső kamatrészét. Nem kizárt ugyanakkor a 25 százalékos áfakulcs csökkentése sem.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Pénzügyminisztérium