Draskovics: Maradnak a jegybank alelnökei

Vágólapra másolva!
A kormány legújabb, a jegybanktörvény módosítására vonatkozó javaslata szerint az alelnökök mandátumuk lejártáig maradnának tagjai a Monetáris Tanácsnak - mondta Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter szerint ez átmeneti szabályozás lenne.
Vágólapra másolva!
Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04 Ön tudja a választ?

A szabályozás lényege, hogy olyan alkotmányos, európai szabályokkal összhangban lévő módon változzon a jegybanktörvény, amelyben nemcsak a monetáris politikával foglalkozó MNB-alelnök maradjon tagja a Monetáris Tanácsnak, hanem valamennyi alelnök addig, ameddig alelnöki mandátuma szól - mondta a pénzügyminiszter.

Újságírói kérdésre válaszolva Draskovics Tibor elmondta: az idei GDP-arányos eredményszemléletű (ESA 95 alapon mért) 5,0-5,3 százalékos államháztartási hiány tartható, annak megváltoztatására nincs ok annak ellenére, hogy Járai Zsigmond jegybankelnök a napokban ennél nagyobb, 5,5-6,0 százalékos deficitről beszélt.