Csak halasztott fizetéses Mol-jegyzést fogadnak el

A felkínált Mol-részvények jelentős túljegyezése miatt várhatóan csak a halasztott fizetéssel történt igényléseket fogadják el és azokat is csak részlegesen, azaz 200 darab alatti mértékben - közölte az ÁPV Rt., illetve a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. mint vezető szervező. A jegyzés kimenetelének pontos eredményét legkorábban március 10-én lehet megtudni.

Az el nem fogadott vagy csak a részben elfogadott jegyzésekért visszajáró összegeket március 11-én írják jóvá a számlákon, azok felett március 12-étől rendelkezhetnek a számlatulajdonosok. A beérkezett részvényigénylések alapján a részvények csaknem 80 százalékát halasztott fizetéssel, 20 százalékát a teljes ár megfizetésével jegyezték. Az interneten keresztül történő részvényigénylés aránya csaknem 8 százalék volt.

Az ÁPV Rt. tulajdonában lévő, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytáraság által kibocsátott 492 ezer darab 1000 forint névértékű, névre szóló A sorozatú dematerializált törzsrészvényekre szóló, 2004. március 1-jén indult nyilvános részvényigénylési időszakot 2004. március 3-án zárták le. Amennyiben az ÁPV Rt.-nek a teljes csomagot eladta, és erre utal a határidő előtti lezárás, úgy részesedése 0,5 százalékkal 11,8 százalékra csökken a Molban.

A privatizációs társaság február 17-én összesen 11 316 000 darab Mol-részvényt értékesített nemzetközi és magyar intézményi befektetőknek úgynevezett gyorsított részvényértékesítés keretében. A részvények értékesítési ára részvényenként 6500 forint volt, a tranzakciót a Citigroup Global Markets Ltd. szervezte, társ vezető szervezője a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. volt.

A Mol részvényei csütörtökön történelmi csúcsot értek el a Budapesti Értéktőzsdén, záró áruk 7030 forint volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK