Tavalyi árakkal indul a budapesti strandszezon

Vágólapra másolva!
Két fürdő kivételével a tavalyi árakon indul a strandszezon Budapesten. Demszky Gábor főpolgármester közölte: egyes strandokra olcsóbb lesz a belépő, mint a 2004 nyarán. Főpolgármester elmondta: idén 1,5 milliárdot költenek a budapesti fürdők korszerűsítésére.
Vágólapra másolva!

Kettő kivételével a tavalyi árakkal, vagy még azoknál is néhány száz forinttal olcsóbb belépőkkel kezdik a hétvégén az idei strandszezont a fővárosi fürdők - közölte Demszky Gábor főpolgármester szerdán Budapesten. Az a céljuk, hogy még a tavalyi 3,6 milliónál is többen keressék fel a fürdőket, amelyek megújítására az elmúlt hét évben 7,2 milliárd forintot költöttek - mondta sajtótájékoztatón.

Horváth Gábor, a Budapest Gyógyfürdői Rt. vezérigazgatója hozzátette: 100, illetve 200 forintos emelés csak a Széchenyi és a Gellért fürdőben lesz. A felnőtt belépőjegyekért így 1.000-3.000 forint közötti összeget, a tanuló és nyugdíjas belépőkért 800 forintot kell fizetni hét fürdőben. A többi helyen, ahol időméréses a rendszer, néhány száz forint visszajár a belépődíjakból, ha egy-négy órán belül távozik a vendég.

A főpolgármester közölte: az idén 1,5 milliárd forintot fordít az önkormányzat a fővárosi fürdők korszerűsítésére. Bízik abban, hogy a Gyurcsány-kormány idején még több milliárd forintos állami támogatásokat kaphatnak további fejlesztésekhez. Emlékeztetett rá, hogy egyedül a Széchenyire, Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumának a korszerűsítésére 1,8 milliárd forintot költöttek az elmúlt években. Megjegyezte, hogy a fejlesztések miatt a befektetők is érdeklődnek a fürdők iránt, példa erre a Rác fürdő, amelynek ötmilliárd forintos szállodaépítéssel összekötött rekonstrukciója a múlt héten kezdődött meg.

Horváth Gábor elmondta, hogy a hétvégétől június végéig folyamatosan nyitnak majd a hideg vizes strandok. Azt remélik, hogy a tavalyi, számukra "katasztrofális" helyett kedvező időjárás mellett fogadhatják majd a vendégeket. Kérdésekre közölte, hogy a rövidesen befejeződő rekonstrukció után a Rudas fürdőben pénteken és szombaton hajnalig lehet majd fürdőzni. A Dagályban továbbra is befektetőt várnak a bővítéshez, ami azért húzódik, mivel a rendezési terv szerint az árvízveszélyes térségben nem lehet szállodát építeni.