Tőzsdére lép a Groupama, indul a motor casco

Vágólapra másolva!
A Groupama Biztosító Rt. 10 százalékos díjbevétel növekedésre számít az idén a nem kgfb ágazatokban. A Groupama a tavalyi évben a tervezett 1 milliárd forinthoz képest 500 millió forintra mérsékelte pénzügyi veszteségét, amit 2006 végére további 50 százalékkal csökkentenek - közölte a társaság pénteken közleményben. Az anyavállalat ugyanakkor a tőzsdére lépés mellett döntött.
Vágólapra másolva!

A biztosító 2005-ben 10,47 milliárd forint díjbevételt ért el, több mint 4 milliárd forinttal maradva el a 2004. évi 14,6 milliárd forinttól. A díjbevétel-csökkenés oka a 2004-ben meghirdetett portfólió-tisztítás, melynek során a biztosító visszafogta aktivitását a kötelező gépjármű-felelősségbizosítási piacon. A veszteség ugyanakkor 2,35 milliárd forintról esett vissza 0,5 milliárdra.

A Groupama Biztosító Rt. idén 10 százalékos díjbevétel növekedésre számít a nem kgfb ágazatokban, de a financiális célok között szerepel a kgfb állomány megszilárdítása, valamint a pénzügyi veszteség további sikeres csökkentése is.

A termékkínálat bővítéseként a 2006-os tervek között szerepel a Motor CASCO, melynek bevezetését többek között az éves szinten körülbelül 15 százalékkall növekvő új motor eladások indokolják. A testre szabható díjstruktúra mellett (nyolcféle különböző önrész) 2 hónapos idénykedvezményt (hazai biztosítók között elsőként), valamint a motor kötelezőbiztosításából 40 százalék díjkedvezmény vehető igénybe a Groupamánál. A választható fedezeteknél kétféle konstrukciót (Escort: törés totálkár és lopáskár, valamint Rider: törés totálkár, lopáskár és törés helyreállítási költség) kínál a biztosító.

A Groupama Csoport konszolidált díjbevétele 2005-ben 10,8 milliárd eurót ért el tavaly, mely 6 százalékos növekedést jelentett a tavalyi évben. A pénzügyi növekedés mellett 2006. február 24-én a közgyűlés véglegesen jóváhagyta a biztosítócsoport tőzsdére való bevezetését. Ezzel a döntéssel a további fejlődést szeretnék segíteni, a Groupama célja ugyanis, hogy az európai biztosítási piac egyik vezető társaságává lépjen elő.