Kérdezzék a CEU Business School dékánját!

Vágólapra másolva!
A CEU Business School dékánját kérdezhetik olvasóink április 20-án az [origo] vendégszobában. Dr Pártos Ferenc tevékenységének köszönhetően a CEU Business School mostanra Közép-Európa vezető üzleti iskolájává vált, az intézmény igen előkelő helyen végez a nemzetközi összesítésekben. A magyar felsőoktatáshoz szokott olvasók számára mindenképpen tanulságos lehet az az üzleti szemlélet, amelyet a dékán képvisel.
Vágólapra másolva!

Április 20-án, 15 órakor az [origo] Vendégszobájában Dr. Pártos Ferenc, a CEU Business School dékánja válaszol majd az olvasók kérdéseire. Az iskola, a Közép-európai Egyetem Amerikában és Magyarországon egyaránt bejegyzett, üzleti szemléletű gazdálkodási kara.

Az iskola a kilencvenes évek elején még a csőd szélén táncolt - ezt követően kérték fel Dr Pártos ferencet az intézmény vezetésére. Az dékán "nehézsúlyú" üzletemberként az iskolát is az üzleti élet valóságának képére faragta. Az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Dr. Pártos nem szobatudós. "Üzleti iskolát csak szigorú üzleti és versenyszemlélettel lehet vezetni. Hallgatóink a világ minden részéről jönnek, és a világ összes business schoolja a versenytársunk." - vallja.

Pártos működésének eredményeképpen 2005-ben a Financial Times az iskola Executive (vezetői) MBA programját az üzleti iskolákat rangsoroló listáján világviszonylatban a 16. helyre értékelte, egyedüliként Közép-Európából. Az iskola a hatodik helyen áll abban a világrangsorban amely megmutatja, hogy mennyit emelkedik a hallgatók fizetése a diploma megszerzésével

A tandíjért cserébe a CEU Business School nem csak a szakma csúcsát képviselő külföldi professzorokat és nemzetközi környezetet kínál, hanem jól fizető állást és hatékony üzleti kapcsolatrendszert is. A végzősöket az iskola öregdiák-hálózata segíti abban, hogy a kapcsolat a későbbiekben se szakadjon meg.

A rendszerváltás hajnalán, 1988-ban alapított intézményből Dr. Pártos Ferenc ráadásul úgy varázsolt egyre hatékonyabb üzleti vállalkozást, hogy közben egy pillanatra sem tévesztette szem elől az iskola küldetését: a fejlődő országok menedzsereinek amerikai típusú felkészítését. A CEU Business School idén Romániában kezdte meg két programjának oktatását is, de közben már távolabbra is tekint. Kelet-Európának, Közép-Ázsiának, a Közel-Keletnek mindennél nagyobb szüksége van képzett üzletemberekre. Az iskola ugyanakkor az alapításkor vállalt hazai feladatát sem felejtette el: idén először az állami és üzleti szférával összefogva ösztöndíjat alapított, hogy fedezze egy tehetséges fiatal magyar üzletember tanításának költségeit.