Járai nem bízik a magyar politikusokban

Vágólapra másolva!
Magyarországnak gyorsan el kell kezdenie a közszféra reformját annak érdekében, hogy elkerülje a pénzügyi válságot. A tervek viszont még nincsenek készen és a társadalom sincs még felkészülve a változásokra - közölte Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke - írta a Napi Online.
Vágólapra másolva!

A reformokat a jegybank elnöke szerint hiba lenne a magyar politikusokra bízni. Egy nemzetközi szervezetet kellene meghívni, hogy dolgozza ki a szükséges intézkedéseket. A hatalomvágy és az önteltség miatt Járai szerint csak egy pár PR-lépésre fogja futni. A reformok előkészítettségi foka pedig "zéró".

A közszférában jelen levő korrupció, az átláthatóság hiánya és a független intézmények elleni támadások veszélyt jelentenek a demokráciára - jelentette ki Járai.

"Feléltük a jövőnket, adósságból osztogatás folyt, aminek következtében az elmúlt négy évben hat évet távolodtunk az euró bevezetésétől"- jelentette ki Járai.

Gazdasági reformok mellett társadalmi reformokra is szükség van - hangsúlyozta a jegybank elnöke. Szavai szerint átláthatatlan folyamatok bontakoztak ki az elmúlt időszakban Magyarországon.