Orosz papírokba fektető részvényalap indul

Vágólapra másolva!
A Credit Suisse mától Magyarországon is kínálja új részvényalapját, amely a közép-ázsiai régió kiugró ütemű növekedését igyekszik kihasználni.
Vágólapra másolva!

Csütörtöktől Magyarországon is vásárolható a Credit Suisse Equity Fund (Lux) Russia Explorer alapja, amely egyedülálló módon főleg oroszországi és a volt Szovjetunióhoz tartozó tagországok részvényeibe fektet - tájékoztatta az MTI-t a Credit Suisse Asset Management (CSAM) Hungary Alapkezelő Rt.

Oroszország és a közép-ázsiai régió kiugró ütemben növekszik, az elmúlt években a GDP növekedése folyamatosan meghaladta a 6,5 százalékot. Becslések szerint Oroszország a világ ötödik legnagyobb gazdasága lehet 2025-re - hívja fel a figyelmet az alapkezelő sajtóközleménye.

A Credit Suisse szerint az érettebb feltörekvő piacokon befektetni kívánóknak a régió egyedülálló lehetőségeket kínál a rengeteg természeti erőforrásnak és a jelentős gazdasági növekedési potenciálnak köszönhetően. A jövőben a régió infrastruktúrája és ipara feltehetően tovább fejlődik, ez pedig az alapkezelő szerint katalizátora lehet a nem erőforrásokra épülő szektorok, a fogyasztói javak, a távközlés és a pénzügyi szektor fejlődésének.

A május 16-án indított luxemburgi alap eszközeinek 30 százalékát dedikáltan a nem-orosz régióban (Kazahsztán, Ukrajna) fektetik be. Sárándi Ákos, a magyarországi alapkezelő értékesítési és marketingvezetője az MTI-nek elmondta: a budapesti iroda július végén 65 milliárd forint összegű vagyont kezelt, ebből 42,5 milliárd forintot a Magyarországon kibocsátott 8 befektetési alapban. A társaság ezek mellett 39 luxemburgi alapot is regisztráltatott.