Májustól drágulnak egyes strandbelépők

Vágólapra másolva!
Drágábban kezdődik egy hét múlva a nyári szezon a fővárosi strandokon. A tavalyinál 200 forinttal kell többet fizetni a  felnőtt belépőjegyekért, míg a gyerekjegyek száz forinttal emelkednek.
Vágólapra másolva!

A Gellértben a napokban töltik a hullámmedencét, amely hétvégén már üzemel, hullámfürdőzni azonban csak a hónap utolsó hétvégéjétől lehet - mondta Mogyorósi Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. osztályvezetője. A hó végén térnek át a nyári nyitva tartásra, ami szerint minden nap este hétig lesz nyitva a fürdő, ahol nyáron hétvégenként, péntektől ismét lesz éjszakai fürdőzés.

Tovább lesz majd nyitva a Lukács fürdő, és a Dagály is. A tervek szerint a Paskál, a Csepeli, a Csillaghegyi és a Római strand június 2-ától fogad vendégeket, a Palatínushoz hasonlóan esténként hét óráig.

Májustól változnak a jegyárak is. A strandokon és a fürdőkben a tavalyinál 200 forinttal drágább lesz a belépőjegy. Tavaly a Dagályon 1.500 forint, a Palatínuson 1.600, a Paskálon 1.000, a Széchenyiben 2.000, a Gellértben pedig 2.500 forintba került egy egésznapos belépőjegy. A felújítás alatt lévő fürdőkben, köztük a Gellértben is, a menedzsment nem javasol díjemelést.

Így például a Gellértben maradna a jelenlegi 2.800 forintos belépőjegy. Azokban a fürdőkben, ahol van gyermekjegy, az 100 forinttal drágulna, s így 200 forint lenne a különbség a felnőttjegyhez képest.

A Rudas fürdőben bevezetett keddi hölgynap iránt továbbra is szerény az érdeklődés. A hétvégenként egyébként TB-beutaltakat is fogadnak ebben a fürdőben, számuk azonban így is alig félszáz.