Összeolvadtak a szerb OTP-érdekeltségek

Vágólapra másolva!
Összeolvadtak az OTP Bank Nyrt. szerbiai leányvállalatai, a Niska banka a.d. Nis, a Zepter banka a.d. Beograd, valamint a Kulska banka a.d. Novi Sad - jelentette be az OTP hétfőn, a BÉT honlapján.
Vágólapra másolva!

Az egyesített bank május 21-étől - a szükséges magyarországi és szerbiai hatósági engedélyek birtokában - OTP banka Srbija a.d. Novi Sad néven, Novi Sad központtal folytatja tevékenységét Szerbiában.

Az összeolvadásról a leánybankok március 23-án tartott rendkívüli közgyűlései határoztak. A szerb kormány külön engedélyezte a Srbija név használatát a hitelintézet elnevezésében.

Az igazgatótanács összetételéről az egyesített bank közgyűlése határoz, tagjait a Szerb Nemzeti Bank hagyja jóvá.

A tulajdonosi javaslat alapján a vezető testület tagjai többek között: Pap Gyula, az OTP Bank ügyvezető igazgatója, Hargitainé Várhegyi Teréz, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

Az operatív vezető bizottságnak három tagja van, amelynek elnöke Szász Károly, az egyesített bank vezérigazgatója.

Az egyesüléssel létrejött hitelintézet összesen mintegy 285 ezer lakossági és vállalkozói ügyfelét 106 bankfiókon keresztül szolgálja ki. A 2006. év végi összesített 445 millió eurós mérlegfőösszeg alapján az OTP banka Srbija Novi Sad a.d. mintegy 3 százalékos piaci részesedéssel az összeolvadás után 35 bankból álló szerbiai bankpiac 13. szereplője.