Távozik Lantos Csaba az OTP-től

Vágólapra másolva!
Megszűnik Lantos Csabának, az OTP igazgatósági tagjának, a retail divíziót irányító vezérigazgató-helyettesnek a munkaviszonya 2007. június 30-án. Lantos az OTP hivatalos tájékoztatása szerint közös megegyezéssel távozik. A retail divízió élére a szükséges engedélyek birtokában a bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor Kovács Antalt nevezte ki.
Vágólapra másolva!

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény rendelkezései szerint a munkaviszony végével Lantos Csaba igazgatósági tagsága is megszűnik. Ez a testület működőképességét nem befolyásolja.

A munkaviszonyának végével Lantos Csaba lemond valamennyi, a társaság érdekeltségeiben viselt pozíciójáról is, ugyanakkor a következő évi rendes közgyűlésig az OTP Banka Slovensko Felügyelő Bizottságának elnöki tisztét még betölti.

A közgazdász-szociológus végzettségű szakember 2000 őszétől volt az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, és 2001-től az igazgatóság tagja. A pénzügyi szférában eltöltött két évtized után az OTP tájékoztatása szerint Lantos Csaba azt tervezi, hogy saját vállalkozást alapít.

Az új vezérigazgató-helyettes 1990-től tevékenykedik a bankszférában. Az OTP Bank Somogy megyei Igazgatóságának 1995-től volt az igazgatója, 1998 óta a Dél-dunántúli Régió ügyvezető igazgatója, és 2004-től a felügyelő bizottság tagja. Kovács Antal kinevezésétől a bank vezető testületei kiegyensúlyozott folyamatosságot és határozott szakmai irányítást várnak.