Egy nagyobb bank is a Mol pártját fogja

Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs nemzetközi befektetési bank is csatlakozott a Molnak stratégiai tanácsokat adó cégek társaságához, miként védje ki az OMV-nek a magyar társaság bekebelezésére irányuló támadásait - közölte egy magát meg nem nevező illetékes Londonban.
Vágólapra másolva!

Mint a Reuters hírügynökség pénteki jelentésében közölte: az amerikai központú Goldman Sachs nem csupán a cégátvételi törekvések elleni védekezés területén szerzett hírnevet, hanem ismeri az EU ilyen ügyekkel kapcsolatos nézeteit is, ami jó a Magyarország és az EU között várható viták esetén.

Az EU belső piaci kérdésekért felelős bizottsági főigazgatósága már vizsgálja a Lex Mol-t, hogy vannak-e benne olyan elemek, amelyek nincsenek teljes összhangban a tőke szabad áramlását vagy a szabad vállalkozásgyakorlást rögzítő uniós szabályokkal.

Charlie McCreevy, a belső piaci ügyekért felelős biztos még múlt héten levelet írt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek, és ebben aggodalmát fejezte ki azon híresztelések miatt, hogy a törvény lehetőséget biztosíthat annak megakadályozására, hogy más tagországok vállalatai részesedést szerezzenek magyar cégekben.

A törvény elfogadását követően McCreevy szóvivője, Oliver Drewes bejelentette, hogy a bizottság megkezdte a jogszabály összehasonlítását az uniós előírásokkal. A Reuters emlékeztet, hogy a Mol-nak stratégiai tanácsadója a svájci UBS és az amerikai Morgan Stanley befektetési bank is. A Mol egyelőre nem kívánta kommentálni a Reuters jelentését.

MTI