Vágólapra másolva!
Csalást tártak fel a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Győr-Moson-Sopron megyei kirendeltségének ellenőrei egy győri, raktározással foglalkozó cég kapuvári telephelyén március 19-én, intervenciós kukorica készlet kitárolása során - tájékoztatta Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke az MTI-t csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az ellenőrök a kft. raktárában tárolt kukoricakészlet alatt szalmabálákat fedeztek fel. A nagy méretű bálákat az intervenciós árukészlet alatt, több sorban helyezték el, és erre halmozták rá 2,5-3 méter magasan a kukoricát. Így tévesztették meg, a készletet ellenőrző szervezeteket.

Mivel a kukorica betárolásakor, azaz a termény odaszállításakor a raktár üres volt - a betárolást ugyanis folyamatosan nyomon követték az MVH ellenőrei - vélhetően egy titokban végrehajtott átforgatás alkalmával kerültek a bálák a kukorica alá.

Az MVH az ügyben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást és a raktározó cég meghatalmazással rendelkező képviselője ellen, országos körözést adtak ki. A kár mértékének meghatározása folyamatban van.
A csalással gyanúsítható cég nevét az MVH sajtófőnöke a nyomozás lezártáig nem kívánta nyilvánosságra hozni.