Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Elérhetőnek tarja eredménycélját az OTP

Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Nyrt. jó úton van 2010-es adó előtti eredménycélja, a 2 milliárd euró felé. "Minden fő mutató szerint az OTP jó úton halad, hogy teljesítse, amit ígért. Jó úton van az idei adózott eredménycélja felé, azaz legalább 10 százalékos növekedés felé", írta a bank elnöke, Csányi Sándor egy befektetőknek szánt, később megjelenő dokumentumban, amelyet a Dow Jones hírügynökség megszerzett.
Vágólapra másolva!

Az OTP az idén 1,09 milliárd euró fölötti adózott eredményt céloz meg a tavalyi 991 millió után, idézte az írást a hírügynökség.

Az OTP kétszámjegyű százalékos növekedésre számít az egy részvényre jutó eredményben a következő években, miközben nincs közvetlen kockázata a jelenlegi pénzügyi piaci válság miatt és nincsenek ezzel kapcsolatos leírásai sem, a dokumentum szerint.

A nemzetközi zavarok hazai vizekre terelik az OTP-t

Miközben az OTP külföldi leánybankjai szintén jó úton haladnak céljaik teljesítése felé, a nemzetközi pénzügyi felfordulás miatt a bank kénytelen a tevékenységét "átfókuszálni" a hazai piacára, a magas haszonrésű lakossági piacra a vállalati ügyfelekkel szemben, olvasható a dokumentumban. Az első félév alapján a hazai banktevékenység esetleg túlteljesítheti az idei adózott eredménycélt, tette hozzá a dokumentumban a bank pénzügyi igazgatója, Urbán László.

A világméretű pénzügyi piaci felfordulás miatt a finanszírozás megdrágult, ez szükségessé tette a szerv és a szlovák ágazat tervezett eladását, és más eladások is lehetségesek, mondta Urbán, további részletek említése nélkül.

Ahol maradnak, ott erősebb a kritérium a leányokkal szemben

Közben az OTP jelenléte erős marad Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban és Montenegróban. A csoport többi része számára az OTP erősebb profit- és hatékonyságnövelési célokat tűzött ki. Az OTP Bank Russiától az idén az adózott eredmény körülbelül 50 százalékos, az OTO Bank Ukraine-tól több mint 30 százalékos növekedését várják, miközben a DSK-nál a növekedés kissé lassul a tavalyi, 21 százalékos többlet után, idézte Urbánt a Dow Jones.

A bank lassította a fiókhálózata bővítését is. Mindazonáltal lehetséges a belépés új piacokra a Független Államok Közösségében (FÁK). Az OTP óvatos költekezést tervez a felvásárlások terén, és nincs nagy felvásárlás a tervek között, amíg véget nem ér a világméretű hitelválság. Ezek az intézkedések "kivételesen magas" tőkésítettséget eredményeznek, és a bank vigyázni fog a tőkemegfelelési mutatója legalább 12 százalék körüli szintjére, és esetleg folytatja a részvény-visszavásárlást is, idézte a dokumentumot a hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről