Csak jelzésszerűen erősödött a BUX

Vágólapra másolva!
Izmosnak semmiképpen sem nevezhető forgalom mellett jelzésszerűen erősödött a budapesti részvényindex kedden. A vezető papírok közül az olajrészvény esett nagyobbat, míg az OTP csaknem másfél százalékkal vastagodott.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,08 pontos csökkenés után 20 714,33 ponton zárt pénteken. A csütörtöki záró értékhez képest ez 0,24 százalékos visszaesés. A részvényforgalom tegnap 15,337 milliárd forint volt.

A vezető papírok vegyesen szerepeltek, az OTP Bank részvényeinek árfolyama 1,43, az Egis-é pedig 2,23 százalékkal erősödött, míg az ellenpólust a Mol-papírok jelentették, az olajrészvény 1,14 százalékkal az egy nappal korábbi záróár alatt fejezte be a kereskedést.

A többi blue chip közül a telekom-papír 0,12 százalékos veszteséget, a Richter részvénye pedig 0,63 százalékos nyereséget könyvelhetett el. Nagyot hasított az AAA használtautó-kereskedő, a cég részvényeit záráskor 8,19 százalékkal jegyezték magasabban, mint egy nappal korábban. Ugyancsak jól szerepelt az Orco, 10 feletti erősödést jegyzett a papír, valamint az Elmű, amely - igaz, alacsony forgalom mellett - csaknem 9 százalékkal zúzott.

A pályakulcsot a Freesoft és a Konzum hozta -8,18, illetve -12,37 százalékkal.