New York már esik

Vágólapra másolva!
A határidős indexek közül az S&P 500 futures 20 ponttal emelkedett, a Dow 178 ponttal kezdett magasabban, a vezető index azonban nem sokkal a nyitás után esésbe fordult.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A tengerentúlon emelkedéssel nyitottak a piacok, határidős indexek közül az S&P 500 futures 20 ponttal emelkedett, a Dow 178 ponttal kezdett magasabban, a vezető index azonban nem sokkal a nyitás után esésbe fordult.

Az összehangolt jegybanki kamatvágás tegnap csak egy rövid ideig tartó emelkedést eredményezett, mára azonban látványosan csökkent a pánikhangulat a világ részvénypiacain.

Az IBM tegnap esti pozitív negyedéves jelentése után az amerikai határidős indexek csütörtökön emelkedni kezdtek, hogy a hitelpiac megingása nem fojtotta meg az üzleti keresletet. A Dow alakításában is részes IBM árfolyama már nyitás előtt több mint 4 százalékkal emelkedett, és magával húzta az ágazat többi meghatározó papírját is - így az Apple Inc árfolyam-emelkedése is elérte a 3 százalékot. Az emelkedést segíti elő az is, hogy egyre több befektető kezdte meg azoknak a részvényeknek a vásárlását, amelyek az elmúlt napokban sokat veszítettek értékükből.

A kereskedés a várakozások szerint visszafogott lesz; a piaci hatások mellett ezt valószínűsíti, hogy számos piaci szereplő marad távol a Jom Kippur ünneplése miatt. A technológiai részvények mellett a figyelem középpontjába kerülhetnek a pénzügyi ágazat papírjai is, mert több mint 950 részvény érintett az értékpapírfelügyelet (SEC) shortolási tilalmának lejárásában.

Az ágazat híre az is, hogy a New York Times internetes kiadásának kormányzati körökből származó értesülései szerint a pénzügyminisztérium a közbizalom visszaszerzésének érdekében azt fontolgatja, hogy tulajdonrészt szerez számos amerikai pénzintézetben.