Minimális Mol-veszteség a negyedévben

Vágólapra másolva!
A Mol Nyrt. az elemzői várakozásoktól némileg elmaradó nettó eredményt ért el, a harmadik negyedéves teljesítménye 300 millió forintos veszteséget mutat, szemben a tavaly ilyenkori 59,5 milliárd forintos nyereséggel, azonban a háromnegyedéves 174,3 milliárd forintos nettó eredmény még mindig 32 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.
Vágólapra másolva!

A Mol kedden közzétett, IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerinti gyorsjelentése szerint csoport üzleti eredménye speciális tételek nélkül 42,4 milliárd forint volt a harmadik negyedévben 46 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A Mol árbevétele a harmadik negyedévben 976,5 milliárd, a háromnegyedévben 2.683,1 milliárd forint volt, 43 illetve 48 százalékkal többbb az egy évvel korábbinál.

"Habár a globális olaj- és gáz szektor jelenleg hektikus pénzügyi környezettel szembesül, a vállalat pénzügyi helyzete stabil. A Mol-nak az INA részvények pénzügyi rendezését követően 1,5 milliárd euró hitelkerete és pénzbetéte van, amely megfelelő pénzügyi rugalmasságot biztosít rövid- és középtávon" - idézi a jelentés Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki szerint a társaság harmadik negyedévi teljesítményét jelentős stratégiai lépések és romló makro környezet jellemezte.