Beválni látszik a jóslat, tarol a Sanofi

Vágólapra másolva!
A párizsi börze egyik legjobbja a Sanofi-Aventis, a Credit Suisse londoni befektetési igazgatója által már október végén vételre javasolt gyógyszergyár árfolyamát most a Morgan Stanley felminősítése emelte a magasba.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az európai részvénypiacokon jó hangulatban zajlik a délelőtti kereskedés elsősorban az amerikai pénzügyi kormányzatnak a Citigroup helyzetének rendezését célzó beavatkozása miatt.

A párizsi börze irányadó mutatója nem sokkal 11 óra előtt közel 5 százalékos pluszban volt, az index teljesítményét meghatározó 40 papír közül mindössze két részvény volt mínuszban.

Élmezőnyben a Sanofi-Aventis

A mezőny egyik legjobbja, a Sanofi-Aventis, amelynek papírjai közel 9 százalékkal 42,15 euróra drágultak. A gyógyszergyár árfolyamának az optimista hangulat mellett a Morgan Stanley elemzői adtak lökést.

A befektetési bank ugyanis az eddig érvényben lévő egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra javította a cég részvényeire adott ajánlását, a célárfolyamot 50 euróra emelte. Az indoklás szerint a piac már beárazta azokat a negatív strukturális tényezőket, amelyekre korábban figyelmeztettek az elemzők.

Perez egyik kedvence

A Sanofi-Aventis részvényeit venni mások szerint is jó vásárt jelent. A Credit Suisse londoni vagyonkezelési részlegének ügyvezető igazgatója, Cesar Perez októberi budapesti előadása után az [origo] kérdésére elmondta, a mostani válság miatt erősen kerüli a kockázatos piacokat, éppen ezért nem is nagyon foglalkozik magyar részvényekkel, hanem "európai" nagyvállalatokba fektet inkább.

A Perez vezette befektetési alapok többsége felülteljesítették az irányadó ágazati hozamokat, ami elsősorban annak köszönhető, hogy előre meghatározott néhány szempontot, és ezektől akkor sem tért el, ha a piac amúgy rövid távon ettől eltérő jelzéseket is adott. Szerinte stabilan növekvő cégekbe kell invesztálni, olyanokba, amelyek bevételei és megítélése nem függ a nagy makrogazdasági mutatóktól. Ezek közé sorolhatóak a gyógyszeripari cégek, köztük is a Sanofi-Aventis.